Het Insite Prepress Portal-systeem is een webportal voor de prepressomgeving, dat ons en de klanten de gelegenheid biedt via het internet met jobs te werken. Het helpt bij het aanleveren, de proefdrukcontrole, correcties en het goedkeuringsproces, zodat er efficiënter kan worden gewerkt.

Discretie en veiligheid

Omdat discretie voor ons belangrijk is zijn alle jobs en klanten op een dergelijke manier van elkaar gescheiden waardoor u zeker bent dat er nooit een andere klant uw jobs of bestanden kan zien. Anders dan bij een algemene account op een traditionele FTP server.

 

 

 Tijdswinst

Als klant kan u op onze Insite server zelf een job aanmaken en hiervoor de nodige bestanden uploaden zoals u dat op een ftp server zou doen. Verschil met een ftp server is de automatische verwerking die start zodra uw bestanden op onze server staan. Door deze automatische verwerking hebt u even later de mogelijkheid om digitale proeven online te controleren of zelfs te downloaden om ze door te sturen naar uw klant. Na controle kan U online uw bestanden goed-of afkeuren.

Het bijzondere aan Insite is dat u als klant dit hele traject kan afleggen zonder tussenkomst van één van onze medewerkers. Dat maakt dat dit alles kan wanneer u dat maar wil, 24u. per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. 

Gebruiksgemak

Bij het versturen van een digitale proef over email op de traditionele manier is het meest voorkomende probleem dat U als klant de digitale proef niet hetzelfde ziet als wij. De oorzaak hiervan zit niet alleen in de verschillende pdf viewers die er op de markt zijn, maar kan ook met de instelling binnen deze verschillende programma’s te maken hebben. Insite biedt een antwoord op dit probleem. De verschillende weergave mogelijkheden laten uw bestanden zien op een manier waarvan we zeker kunnen zijn dat ze overeen komt met het gedrukte resultaat.

 

 Functionaliteit

Met Smart Review bieden we u als klant ook de mogelijkheid om gebruik te maken van heel wat extra opties ten opzichte van Adobe Reader, Preview of andere software die u normaal gebruikt. U kan uw hoge resolutie bestanden gesepareerd bekijken. Er is ook een preflight venster dat u een overzicht geeft van de waarschuwingen, extra informatie of errors van uw bestanden. Zodra u een van deze meldingen aanduidt zal er automatisch ingezoomd worden op het betreffende object zodat u meteen weet waar een probleem zich bevindt.

 

 

 

Wil je meteen aan de slag met onze Insite server,

vraag dan snel een gebruikersacount aan en
leer er hier alles over in 6 eenvoudige stappen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden


De eerste stap om gebruik te maken van Insite is verbinding maken met onze site via je webbrowser.

Aanmelden  Het adres van onze Insite server is http://insite.drukproef.eu

Aanpassen van uw wachtwoord

Wij raden u aan om uw wachtwoord aan te passen nadat u voor de eerste keer ingelogd bent op onze server. Om uw wachtwoord aan te passen klikt u op uw gebruikersnaam rechtsboven in de menubalk. In het menu Medewerker bewerken kan u via de knop Wachtwoord wijzigen uw wachtwoord aanpassen.

Op gebeurtenissen abonneren

Het is hier dat u zelf kan kiezen bij welke gebeurtenissen u op de hoogte wenst gehouden te worden via email. Indien gewenst heb je hiermee de mogelijkheid een workflow op te zetten met je collega’s.

Geheel naar eigen wens kan er een manier van werken worden gemaakt op maat van uw bedrijf.

Joblijst

In de joblijst, dat is de homepagina van de Insite server nadat je bent ingelogd, zie je alle actieve jobs. Van hier kan je alle lopende opdrachten bekijken en openen.

Nieuwe job aanmaken

Wil u echter een nieuwe job aanmaken dan kan dat zeer eenvoudig door rechtsboven op Job aanmaken te klikken.

In het volgende venster vul je het eerder verkregen offertenummer in als Jobnaam. Het vak voor de beschrijving kan je vervolgens gebruiken om de job een voor u makkelijke herkenbare naam te geven. Zodra deze twee velden ingevuld zijn hoef je enkel nog te bevestigen door rechtsonder op maken te klikken.

Samenvattingsvenster

In het samenvattingsvenster, is er linksbovenaan de knop Bestanden uploaden. Deze opent het upload venster.

Uploadvenster

Een bestand uploaden via het uploadvenster is kinderspel door de drag-en dropfunctie. Het zou handig kunnen zijn een herkenbare naam te geven aan je upload, maar dat is echter niet noodzakelijk. Je hoeft vervolgens enkel het bestand naar het venster te slepen en op uploaden te klikken.

Naast .pdf bestanden zijn ook .jpg files ondersteund en je kan meerdere bestanden tegelijkertijd uploaden. Bestanden worden automatisch gecomprimeerd, het is dus niet nodig en zelfs af te raden om zelf een compressie als .zip toe te passen.

Upload en verwerkingsvooruitgang

Zodra de upload van start gaat kan u de vooruitgang mee volgen
in het uploadvenster. Als u dit venster zou sluiten
zal de upload worden afgebroken. U kan het wel minimaliseren
en gewoon verder werken op uw computer tijdens het uploaden.


Als u .jpg en of .pdf bestanden upload zal onze server, zodra uw upload klaar is, meteen beginnen met de verwerking van deze files. Dit venster toont niet alleen de vooruitgang van deze verwerking, maar zodra ons systeem een fout of waarschuwing detecteert zal hij dit ook laten zien in dit venster. Dat kan gaan van meldingen over lage resolutie beelden tot het gebruik van RGB beelden en verder...


Het venster dat de verwerking van de bestanden toont mag, in tegenstelling tot het uploadvenster, gewoon gesloten worden zonder dat dit invloed heeft op de
verdere verwerking van de bestanden zoals dat ook staat aangegeven.

Automatische controle van uw bestanden

Als u .jpg of .pdf bestanden upload zal onze server deze automatisch verwerken en controleren op fouten. Zodra de bestanden verwerkt zijn kan je in hoofdvenster van je browser onder de tab pagina’s je verwerkte pagina’s vinden. Als deze tab reeds geopend zou zijn is het mogelijk dat je de pagina moet verversen.

Door een markering die u rechtsonder op de pagina kan zien weet u meteen of uw bestanden foutloos door onze controle zijn geraakt of eventuele waarschuwing of errors bevat. Errors zijn meestal onherstelbaar en daarvoor moet dus een nieuw bestand worden geüpload. Waarschuwingen kunnen nuttige informatie bevatten die voor u niet noodzakelijk als fout aanzien moeten worden.

Het is best mogelijk dat uw aangeleverde bestanden een aantal lage resolutie foto’s bevatten waarvan U zelf geen betere beelden hebt. Er zal ook een waarschuwing verschijnen zodra er pantone-kleuren gebruikt zijn, dit hoeft echter ook niet altijd foutief te zijn, maar zo bent u op de hoogte.

 

Extra mogelijkheden pagina’s venster

In de pagina’s tab kan je bestanden goedkeurenafkeuren. Via Proefdruk downloaden kan je een lage resolutie pdf downloaden die je naar je eigen klant kan sturen. Je hebt de keuze om één pdf per pagina te downloaden of één pdf met alle pagina’s. Je kan van elke beschikbare pagina een JPEG downloaden in 72, 150 en 300dpi. Je kan hier ook Pagina’s verwijderen

Als u alle pagina’s tegelijkertijd wenst goed te keuren kan u met de knop Alles selecteren, alle aanwezige pagina’s selecteren en vervolgens met Goedkeuren
de volledige job met één klik goedkeuren.

Voorbeeld

Met de knop Voorbeeld komt u in de eenvoudige voorbeeldweergave.
Dit is een eerste mogelijkheid om je pagina’s te onderwerpen aan een visuele controle, en dat in een mooie omgeving waarbij je het gevoel krijgt het bestelde drukwerk reeds in je handen te houden.

Visuele controle

In deze omgeving kan je op eenvoudige wijze door een brochure bladeren. Dit is een visueel aantrekkelijke manier van proofing met een beperkt aantal mogelijkheden welke in veel gevallen voldoende zijn.

Mogelijkheden

 1. Keuze uit verschillende versies
 2. Hoge resolutie beelden
 3. Bleed controle
 4. Pagina's per stuk goed of afkeuren
 5. 1-klik goedkeuring voor volledige job

Om voorbeeldweergave te gebruiken is het nodig om
de laatste versie van de flash-player te installeren.

 

Komt u niet toe met de functies binnen de voorbeeldweergave, kan u Smart Review starten. Smart Review kan u zien als een geavanceerde voorbeeldweergave. U hebt hier heel wat meer controlemogelijkheden.

Mogelijkheden in een notendop

 1. Paginalijst met controlemarkering
 2. Pagina goed-of afkeuren met de mogelijkheid om de reden te vermelden
 3. Mogelijkheid separaties te tonen
 4. Infovenster formaten
 5. Preflight venster met lijst van errors, waarschuwing of extra informatie
 6. Annotatie mogelijkheden

Preflight venster

Mogelijk één van de handigste hulpmiddelen is het preflight venster. Hier ziet u een oplijsting van de informatie, waarschuwingen en of errors die onze server heeft kunnen vaststellen. Zodra u één van de waarschuwingen selecteert zal er niet alleen automatisch ingezoomd worden op het probleem, maar zal dit ook omkaderd worden. Zo ziet u hieronder hoe de tekening met een pantonekleur omkaderd wordt na de waarschuwing aangeklikt te hebben in het preflight venster. Tweede afbeelding laat zien dat er een laag resolutiebeeld gebruikt is.

Om Smart review te gebruiken is het nodig om
de laatste versie van de java te installeren.

Na een uitgebreide controle kan je Smart Review sluiten en in tab Pagina’s,
alles selecteren om vervolgens alle pagina’s gelijktijdig goed te keuren.