Grafilux Printing trekt opnieuw manroland kaart bij nieuwe investeringsronde

Sinds begin 2013 draaien bij Grafilux Printing uit Turnhout niet minder dan drie nieuwe machines. 
Voor het snelle drukwerk en als antwoord op de korte levertijden investeerde het bedrijf in een ROLAND 705 LV DirectDrive. Om deze drukpers te voorzien van voldoende platen werd er een supersnelle Fujifilm Luxel thermische plaatbelichter in gebruik genomen en voor de afwerking van al dat mooi drukwerk kwam er nog een extra GUK FA 74 4-4-2 – P4 vouwmachine met afpersstation bij.

Grafilux Printing is in haar huidige vorm een samensmelting van drie drukkerijen tot één groot grafisch bedrijf op een uitstekende locatie in Turnhout. Volgens de bestuurders Walter Dockx en Guy Van Beeck een must om vandaag competitief uit de hoek te komen. “Hierdoor voeg je de specialiteiten en kennis van elke drukkerij samen en kom je tot één krachtig geheel. Ook de opgedane ervaring met machines van verschillende leveranciers levert meer inzichten op. Deze ervaring heeft zeker meegespeeld bij de investeringen.”

ROLAND 705 is de perfecte aanvulling
“Toen we vorig jaar de opportuniteit hadden om een ROLAND 705 grootformaat DirectDrive demomachine uit Offenbach aan te schaffen, hebben we daarover niet te lang moeten nadenken”, zegt Guy. “We hadden goede ervaringen met eerder aangekochte R300 en R500 persen en van collega drukkers wisten we dat de ROLAND 705 op dit moment zowat de meest performante drukpers op de markt is. Met haar korte insteltijden zou zij de perfecte aanvulling zijn op onze bestaande XL105 grootformaat pers, waardoor we in staat zouden zijn om ook die opdrachten met kleine oplages, korte levertermijnen en/of veel taalwissels winstgevend te drukken.”
Om die reden opteerde Grafilux Printing dan ook voor een machine met online inktmeting en automatisch register. Daarover zegt Guy het volgende: “Zeker bij kleinere runs maakt dit een wereld van verschil. De inschiet is dan ook minimaal en in no time ben je klaar met drukken. Dat er op de demomachine ook een extra laktoren zat heeft zeker meegespeeld in de keuze, want naast extra glans en bescherming komt het drukwerk quasi droog uit de pers. Klaar voor afwerking!”

Voldoende plaatcapaciteit
Om twee grootformaat persen van de nodige platen te voorzien, heb je natuurlijk voldoende capaciteit nodig in de prepress. Vandaar de bijkomende investering in een 8-paginaformaat Fujifilm Luxel thermische plaatbelichter. Er werd gekozen voor een volautomatische configuratie met vijf toevoerladen. “Met een snelheid van 67 platen per uur heb je die plaatvoorraad echt wel nodig en dat is vooral handig om de piekmomenten op te vangen”, aldus Guy.

Snel afwerken
Van een moderne drukkerij verwacht men dat ze ook voldoende afwerkingsmogelijkheden kan aanbieden en dat is bij Grafilux Printing niet anders. “Vroeger kon je het afwerken van bepaald drukwerk nog makkelijk uitbesteden”, zegt Walter, “maar met de enorme druk op de levertijden heb je die tijdsmarge vaak niet meer. Om de vele folders nog sneller af te werken, was een extra vouwmachine meer dan welkom. We werkten reeds met GUK vouwmachines – en het zijn prima machines – vandaar dat we ook deze keer voor een GUK vouwmachine met afpersstation gekozen hebben.”

Dat Grafilux Printing opnieuw met manroland Benelux in zee ging, was voor zowel Walter als Guy een evidente keuze.“De mix van de snelle ROLAND 705 en Luxel plaatbelichter is de perfecte combinatie voor short-run commercieel drukwerk van hoge kwaliteit”, besluit Walter. “En omdat kleine oplages tegen scherpe prijzen een hedendaagse realiteit geworden zijn, kan je dit niet langer realiseren zonder over de meest performante en betrouwbare apparatuur te beschikken. En als er al eens iets moet worden opgelost, kunnen we terugvallen op een uitstekende dienst na verkoop van manroland Benelux.”


Bron: http://www.manrolandbenelux.be